Hoe kan u een elektricien voor bij uw thuis inhuren ?

Niet snijden in de hoeken van de elektriciteitswerken. Huur een gekwalificeerde elektricien in die bekend is met het soort werk dat u wilt doen.

Defecte bedrading is een brand die op komst is. Dat is reden genoeg om een ervaren elektricien in te huren, maar niet de enige. Hoewel de bedrading misschien een zwart-wit voorstel lijkt, gaat het licht aan of gaat het niet aan, maar het is eigenlijk een groot onderling afhankelijk netwerk. Meer informatie op www.elektricien-jk.be

Circuits die anders veilig maar slecht ontworpen zijn, kunnen de motoren en elektronische apparatuur beschadigen omdat ze de verkeerde stroomsterkte leveren. Lichten op zelfs gedeeltelijk overbelaste circuits kunnen knipperen wanneer een apparaat in gebruik is, of de stroomonderbreker kan struikelen of de zekering kan doorbranden, waardoor het circuit volledig wordt uitgeschakeld. Het inhuren van een ervaren elektricien kan u helpen deze problemen te voorkomen.

Kwalificaties van de elektricien

Het vinden van een gekwalificeerde elektricien is gemakkelijker dan het vinden van de juiste timmerman of loodgieter. U kunt ervan uitgaan dat u over een bepaald competentieniveau beschikt wanneer een elektricien u zijn staatslicentie laat zien, maar er zijn twee graden van professional om rekening mee te houden.

Meester-elektricien: Heeft een gestandaardiseerde test met goed gevolg afgelegd en heeft minstens twee jaar ervaring op zijn naam staan. Hij kent de Nationale Elektrische Code en alle wijzigingen die uw staat eraan heeft aangebracht. Hij is gekwalificeerd om een elektrisch systeem voor uw project te plannen, te ontwerpen, te installeren en te onderhouden. Journeyman Elektricien: Heeft zich niet gekwalificeerd voor een masterlicentie, maar ook hij heeft een licentie van de staat. (In sommige staten is het noodzakelijk dat de elektricien van de reizende elektricien met een meester-elektricien samenwerkt). Volgens de wet kan hij geen systemen ontwerpen, maar kan hij bedrading en apparatuur installeren. Er zit nog een andere laag in het vangnet. Voor de meeste elektrische werkzaamheden is een vergunning van de plaatselijke bouwdienst vereist. Voordat de bouwinspecteur het werk kan aftekenen, moet de inspecteur eerst kijken of het aan de voorschriften voldoet.

De juiste elektricien kiezen

Elektriciens hebben de neiging zich te specialiseren. Sommige concentreren zich op nieuwbouw, andere alleen op commercieel werk, en weer andere alleen op service calls om dode stopcontacten of defecte armaturen te repareren.

Degenen die gespecialiseerd zijn in renovatie hebben technieken onder de knie voor het bedraden van bestaande woningen en toevoegingen, zoals het slingeren van draden door afgewerkte muren, het beoordelen van de capaciteit van bestaande circuits en het evalueren of er een extra servicepaneel (waar de stroomonderbrekers zich bevinden) moet worden geïnstalleerd om te kunnen voldoen aan de toegenomen stroomvraag.

De meeste algemene aannemers hebben een korte lijst van betrouwbare elektriciens, maar als uw aannemer er geen kan aanbevelen, neem dan contact op met de plaatselijke woningbouwvereniging of een elektriciteitsbedrijf in de buurt voor een aanbeveling. Zorg ervoor dat u hen vertelt wat voor soort werk u doet, zodat ze de pro's goed kunnen afstemmen op het werk.

Vraag bij het interviewen van een elektricien om een kopie van zijn staatsvergunning en een bewijs van verzekering. Zorg ervoor dat ze allebei actueel zijn. Een elektricien die werkt aan een typische residentiële herontwerp baan moet een minimum van $ 500.000 in de aansprakelijkheidsverzekering en de vergoeding van werknemers dekking voor zichzelf en zijn bemanning te dragen. Als alles lijkt tot snuiftabak, controleer referenties en kijk over een vorige baan.

Beoordelen van de kwaliteit van het werk

Hoewel het een geoefend oog is om de fouten van een elektricien te ontdekken, kunt u sommige namen van uw lijst verwijderen op basis van de netheid van hun werk. In de regel is een baan die niet netjes is, waarschijnlijk niet veilig.

Als je toegang kunt krijgen tot een site, zoek dan een plek waar een aantal draden samen lopen, meestal in de buurt van het servicepaneel. Romex, de platte, witte, plastic ommantelde kabel die de meeste residentiële bedrading gemeen heeft, moet op een nette, ordelijke manier naar het servicepaneel lopen. Als de kabels gekruist en door elkaar gegooid zijn, of als ze van de draagbalk naar de draagbalk hangen, doet de elektricien geen methodisch werk of toont hij niet de zorg die essentieel is voor een veilige bedrading van een huis.

Dit is geen muggenzifterij. Kabels die op een ordelijke manier samenkomen op het servicepaneel maken het voor de elektricien gemakkelijker om de kabel met de juiste stroomonderbreker te koppelen.

In het woongedeelte moeten de afdekplaten van de schakelaars en stopcontacten loodrecht op de muur staan en plat tegen de wand liggen. Als dit niet het geval is, heeft de elektricien niet de tijd genomen om de elektriciteitskast (de doos achter de muur waarin de uitgangen of schakelaars zich bevinden) recht tegen de pennen en op de juiste afstand van de muur te plaatsen. Als het werk er slordig uitziet, ga dan naar een elektricien die meer aandacht besteedt aan details.

Werken met een elektricien

Voor grote verbouwingswerken, zoals uitbreidingen of renovaties, werken elektriciens op basis van plannen van de ontwerper of architect. De plattegronden tonen stopcontact- en schakellocaties en labelarmatuurtypes, zoals fluorescentie en gloeilampen. Vaak worden de elektrische schema's al lang voordat u de kans heeft gehad om de armaturen op te halen, opgesteld, zodat u uw elektricien van deze informatie moet voorzien.

Om verwarring te voorkomen, zoek uit wanneer de elektricien de armaturen nodig heeft. Ga dan op zoek naar de producten die u wilt - maar koop niets. Maak gewoon een lijst van uw keuzes, met inbegrip van de namen van de fabrikanten, modelnummers van de producten en waar u de armaturen zag. Geef de lijst aan de elektricien en laat hem de aankopen doen.

Waarschijnlijk bespaart u geen geld, omdat elektriciens, zoals de meeste aannemers, een toeslag van 10 tot 20 procent toevoegen aan wat ze betalen. Maar omdat ze producten en materialen kopen met een professionele korting, zullen de uiteindelijke kosten ongeveer even hoog zijn als wanneer je de aankopen zelf had gedaan.

Het voordeel is dat de elektricien de verantwoordelijkheid op zich neemt voor garantieproblemen, breuk, defecte producten en ontbrekende onderdelen. (Dit kan u ervan weerhouden om te betalen voor een reisagent die naar de winkel gaat voor bijvoorbeeld een ontbrekende stelschroef). Bovendien kan de elektricien tijdens het winkelen de algemene kwaliteit van uw keuze beoordelen en u van de lage kwaliteit of gevaarlijke voorwerpen afwenden.

Wat betreft het budgetteren van de kosten van het armatuur, zult u werken vanuit een verlichting vergoeding tijdens het winkelen. Dit is de niet-te-overschrijden dollar bedrag dat u begroot tijdens de planning voor al uw verlichtingsbehoeften. Zoals met elke verbouwing project, als je gaat over de vergoeding bij het winkelen, zal uw aannemer u factureren voor de extra die je hebt besteed (de overschot). Als u onder de vergoeding blijft, krijgt u dat geld teruggestort.

Het is al uw geld om te besparen of te besteden zoals u dat wilt, maar bij het kiezen van armaturen, houden een lopende totaal van de kosten en proberen om binnen uw budget te blijven. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de kosten van speciale gloeilampen, die steeds duurder worden. Zo voorkomt u onaangename verrassingen als het tijd is om de eindafrekening te betalen.